PUBLIEKSAVONDEN

Door het jaar heen organiseert de Jan Paagman Sterrenwacht publieksavonden. Deze kunnen worden bezocht zonder voorafgaande afspraak.
In de periode van september t/m april wordt tweewekelijks, meestal op vrijdag, een publieksavond georganiseerd. 
Mits anders aangekondigd beginnen de publieksavonden om 19:00uur.

Ons streven is om één van de publieksavonden per maand te plannen rond het 1e kwartier van de maan, altijd een feest om te bekijken.
De avonden verlopen in principe volgens een vast programma. Wij vragen u dan ook om tijdig aanwezig te zijn, wij hebben zitplaatsen voor maximaal 50 personen.

Image
Image

Programma:

We beginnen met een presentatie in onze filmzaal over een sterrenkundig onderwerp en een rondgang door onze expositieruimte met diverse kijkers, modellen op schaal, informatiepanelen, onze planeetmassabox etc.

Het programma wordt vervolgd met een presentatie in het Pieterse Planetarium.
Daarna wordt de mogelijkheid geboden om, afhankelijk van het weer, de sterrenhemel te bewonderen door de grote kijker in de koepel. Ook wordt uitleg gegeven over de aanwezige apparatuur.

De sterrenwacht is meestal ook open voor publiek tijdens landelijk georganiseerde evenementen (zoals Sterrenkijkdagen) en bij astronomisch interessante gebeurtenissen, zoals o.a. zons- en maansverduisteringen.

Tarieven:

Volwassenen: € 6,00
Kinderen tot 16 jaar: € 4,00


Voor de goede orde wijzen wij onze bezoekers er op dat het Planetarium niet geschikt is voor kinderen beneden 5 jaar.

Indien u meer informatie wenst over onze activiteiten, kunt u per e-mail contact opnemen met de sterrenwacht: info@sterrenwachtasten.nl