Basiscursus Sterrenkunde 2020

Op dinsdag 6 oktober 2020 start er weer een reeks van 7 avonden “Basiscursus Sterrenkunde” voor mensen die zich wat meer willen verdiepen in sterrenkunde en in de vereniging Jan Paagman Sterrenwacht. Zoals ook vorig jaar staat de cursus open voor niet-leden vanaf 16 jaar. Indien het aantal inschrijvingen het toelaat kunnen ook leden van onze vereniging de cursus volgen. De cursus kost voor niet-leden € 75,- inclusief het lidmaatschap 2021 en het mooie boek “kijk op de Kosmos, inleiding in de sterrenkunde”.
Leden kunnen ook meedoen, en betalen een bedrag van € 50,-Als je interesse hebt, meldt je alvast aan. We willen echter externen voorrang geven (dit zijn nieuwe leden).
Koffie en thee worden gratis aangeboden.

Aanmelden kan door een email te sturen naar jpsasten@gmail.com.

De cursus bestaat uit 7 dinsdagavonden van 19.30 uur tot 22.00 uur en wordt geheel verzorgd door leden met een grote deskundigheid op diverse onderwerpen. Zij gebruiken het genoemde boek als richtlijn zodat de cursisten de behandelde stof van iedere avond kunnen naslaan in het boek. Een van de avonden, als het helder weer is, staat in het teken van waarnemen. Naast een presentatie in de filmzaal zal er in de koepel worden waargenomen. Een cursusavond wordt afgesloten met een mondelinge evaluatie.

Deze cursus zou niet mogelijk zijn zonder de bijzondere en intensieve inzet van een aantal mensen. Naast Matt Verhaegh die als voorzitter de cursisten zal verwelkomen op de eerste avond en de laatste avond zal afsluiten, zijn daar Harrie Eijsbouts, François Swinkels, Ton Harbers, Frank van Hertrooyen Frans Mrofcynski. Zij verzorgen ieder op eigen enthousiaste manier, één of twee avonden een onderwerp of thema. Matt is cursus coördinator. En natuurlijk zijn er nog mensen in de achterhoede bezig met allerlei zaken. Het belooft weer een drukke maar mooie periode te worden.